Bloem 


Wedergeboorte


Organisch


Element


Abstracte kunst met een verhaal 

Het werk gaat in fasen, de opzet vaak met houtskool op papier vanuit een thema. Daarna de eerste constructie hiervan met acryl of met olieverf op het doek. Vervolgens de intensivering van de kleurtonen of de compositie. Meestal staat het doek een paar maanden om na het opnieuw gezien te hebben een afronding te geven. De meeste schilderijen zijn olieverf en hoeven daardoor geen vernis als aflak laag. 
Ieder schilderij is boeiend om mee bezig te zijn, het is net of de ziel van het schilderij zich onder het werk steeds meer prijsgeeft. 
Meer informatie over Adrie is te lezen onderaan de homepagina.

Scrol op elke pagina even naar beneden.

Golf

Een beweging wordt een golf als er weerstanden zijn waardoor werveling of golving ontstaat.  Een golf kan wijds zelfs tijdloos uitbreiden vanuit een centrum als bron. In haar expressie wordt de golf zachter en zachter 

Drieluik levensfasen

Na de jeugd volgt de expressie van het leven zoals iemand zich neer wil zetten, tijd en mogelijkheden blijken echter niet eindeloos. Na verloop van jaren taant de kracht, gewicht verliest aan waarde. 

Vrijheid

Veel songs gaan over vrijheid wat in de Westerse cultuur als een hoog goed wordt gezien. Het is niet vanzelfsprekend om te midden van verplichtingen en gedragspatronen de eigen originaliteit te ontwikkelen, maar daarmee bezig zijn voelt als een vrijheid  

Kloppend hart van culturen

Iets in de geest van mensen blijf altijd voeding geven aan kunst en cultuur.  Ondanks oorlog, rampen of een opgelegde gehoorzaamheid blijven gemeenschappen hun unieke creaties voort brengen. Creativiteit als vitale ader die tegenstellingen overwint.

Berglandschap

Zo divers als bergen zijn in hun materialen, karakter en kleuring en ook weer met al hun kracht samenkomend in één adem, een gelijksoortige toon in het geluid van het landschap. Tussen de bergen ademt een andere geest dan uit het tumultvolle dal. 

Mindfulness

Gedachtenloosheid kan juist een grote aandacht opwekken. Door even leeg te zijn in het mentale veld, door even stilte te ervaren geef je de spanningsboog weer veerkracht. 

Toewijding

Alsof je over nauwe paden omhoog fietst en ineens de hoek omslaat, waar zich een wijd panorama ontvouwd. Dat was niet bedacht. Zo werkt toewijding het lijkt zwoegen maar het moment komt dat iets groots zich manifesteert. 

Het idee

Beschrijving komt binnenkort.

Tweelingziel 

Uit al die ontmoetingen en contacten zijn er dan zowaar een paar die klikken alsof je samen één spel bent. Elkaar moeiteloos begrijpen en blijkbaar in het leven dezelfde ontwikkeling  maken.

Kosmos

Achter de grijze wolken bevinden zich prachtige panorama’s, nu door ruimte telescopen gespot. Onbegrijpelijk en groots komen de kosmische ruimten en ritmen over, als tijdloze  ervaring.  

Abstract schilderij genaam 'Communicatie'

Communicatie 

Als er een wil is om elkaar te verstaan van beide zijden dan ontstaat vanzelf een platform om wezenlijk te ontmoeten. Het zijn niet de adviezen maar het op een zelfde golflengte komen, die de vruchtbare dialoog vormen. 

Afmeting 40 bij 40
Gemaakt met Olieverf.

Abstract schilderij genaamd 'Hartenergie'

Hartenergie (verkocht)

Er zijn geen woorden voor de hartenergie die toch het centrum van je leven is. 

Afmeting  50 bij 60
Gemaakt met olieverf.

Abstract schilderij genaamd 'Dynamieken'

Dynamieken

Polariteiten en markant tegenstellingen maken deel uit van het leven, toch zijn die wel in één geheel te plaatsen waarbij elke facet zichzelf kan zijn maar ze toch tezamen tot een andere expressie komen. 

Afmeting 40 bij 40
Gemaakt met olieverf.

Abstract schilderij 'Bewegende Blauwdruk'

Bewegende blauwdruk (verkocht)

Abstract schilderij 'Bouwsteen'

Bouwsteen

Ze dragen een beweging of een gezin. Een potentieel vermogen sterkt hun ruggengraat waardoor ze steeds hun waardevolle positie weer innemen. 


Afmeting 50 bij 60
Gemaakt met olieverf. 

Abstract schilderij 'Aarde'

Aarde

Aarde vormt beddingen voor water en draagt de natuur. Tevens is aarde de grondstof voor al wat gebouwd wordt, de cultuur, zo een echt thuis biedend. 

Afmeting 50 bij 80
Gemaakt met olieverf. 

Abstract schilderij genaamd 'Transformatie'

Transformatie

De fase waar je in zit draagt de voedingsbodem in zich om tot een ander niveau  te geraken. Een stap richting die transformatie zetten is een stap richting geluk. 

Afmeting 90 bij 120
Gemaakt met Olieverf.

Abstract schilderij genaamd 'Een in afscheiding'

een in afscheiding (verkocht)

Afmeting 70 bij 90
Gemaakt met Olieverf en acryl.

Abstract schilderij genaamd 'Vrijheid'

Vrijheid (verkocht)

Afmeting 50 bij 50
Gemaakt met Olieverf en acryl.

Abstract schilderij 'Open Ruimte'

Open ruimte

Een vlakte met in de verte het leven, waar zo lijkt het de hemel de aarde aanraakt. Als een wensbeeld dat met iedere stap naderbij komt. 

Afmeting 60 bij 50
Gemaakt met Olieverf.

Abstract schilderij 'Loutering'

Loutering

De zuiverende atmosfeer te midden van bergen heeft vaak een louterend effect op al wat druk of onrustig is. De sfeer is geen sprookje als je weer in het dal bent tussen de huisgenoten kan de bergatmosfeer nog lang na golven. 

Afmeting 60 bij 50
Gemaakt met Olieverf.

Abstract schilderij 'Passie'

Passie

Als een knop die open bloeit zo vervolgt passie haar weg, zich gewond voelend bij tegenslag weer open en verassend waar liefde de hordes slecht. 

Afmeting 40 bij 50
Gemaakt met Olieverf.

Abstract schilderij 'Oerkracht'

Oerkracht

Het eerste zijn daar kan nog alles mee gebeuren ongevormd en nog primair als energie. Weer actueel in elke fase die een nieuw hoofdstuk inluidt. 

Afmeting 30 bij 40
Gemaakt met Olieverf.

Abstract schilderij 'Gloed'

Gloed

Het is vooral in de herfst dat de warmte van de aarde overgaat in bijna geheel transparante sferen. In die overgang laat de natuur het beste van zichzelf zien. 

Afmeting 30 bij 40
Gemaakt met Olieverf.

Abstract schilderij 'Dans'

Dans

Waar vormen neigen naar verharding is het de taal van dans die een ruimte creëert waar ieder weer zijn kan zoals hij of zij is. Dans laat het leven vloeien. 

Afmeting 40 bij 40
Gemaakt met Olieverf.

Abstract schilderij 'Stad'

Stad

Eeuwenoude herinneringen, vluchten van gedachten, strijd en liefde zinderen door de straten, alsof de stand je omhelst met al haar vibraties.  

Afmeting 70 bij 90
Gemaakt met Olieverf. 

Abstract schilderij 'centrum'

Centrum

Hevig kan je uit elkaar getrokken worden door de macht van de omringende wereld. Het bezig zijn met een geliefde hobby, een meditatie of strandwandeling houd je in je centrum. 

Afmeting 40 bij 50
Gemaakt met Olieverf.

Abstract schilderij 'Innerlijk licht'

Innerlijk licht

Ondanks tegenslag of zich niet gezien weten door de omgeving, kan iemand toch een krachtig innerlijk ontwikkelen. Onder het rollenspel glanst de eigen originaliteit. 

Afmeting 90 bij 120
Gemaakt met Olieverf.

Abstract schilderij 'Zen'

Zen

De openheid tot andere werkelijkheden wordt echt als meditatie haar werk mag doen. Verschillende lagen van bewustzijn kunnen zich tegelijkertijd als een eenheid manifesteren. 

Afmeting 40 bij 80
Gemaakt met Olieverf.

Abstract schilderij 'Bomen'

Bomen

Woorden verstillen over wat bomen en water vertellen.

Afmeting 40 bij 80
Gemaakt met Olieverf.

Abstract schilderij 'Overgang'

Overgang

De ziel van de geliefde verlaat de aarde dierbare herinneringen achter latend. 

Afmeting 40 bij 80
Gemaakt met Olieverf.

Abstract schilderij 'Initiatie'

Initiatie

Een cyclus is gelopen of een relatie plots verbroken, dat is het moment voor een nieuwe initiatie waarbij de krachten herschikt worden naar nieuwe mogelijkheden.  


Afmeting 50 bij 50
Gemaakt met olieverf.